вівторок, 13 березня 2018 р.

Т.Г.Шевченко




Мабуть, не знайдеться в Україні жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. І до сьогодні, через стільки десятиліть, його твори хвилюють та тривожать душі. 9 березня 2018 р. минає 204 роки з дня народження Тарас Григорович Шевченко. Для більшості українців Тарас Шевченко є не лише літературним та мистецьким символом, а й уособленням всієї України. У Мостиська Другій ЗОШ І-ІІ ст. пройшла літературна виставка та виставка ілюстрацій  до творів митця. Учні 1 та 4 класів прийняли участь у конкурсі читців віршів Т.Г.Шевченка, яку організували вчителі початкових класів Медвідь Н.Є. та Мицак Н.В. Також вчителі провели виставку малюнків "Тарас Шевченко в уяві дітей". 
З метою виховання любові до рідної мови, скарбів поетичного слова України,вшанування пам’яті видатного художника слова, патріота – Т.Г.Шевченка, 13 березня 2018 року вчитель української мови та літератури Гелета О.М. провела конкурс віршів «У вінок пам`яті Кобзаря». Вірші читали учні 5-9 класів.





 Шевченко всією душею любив свою Україну і він завжди нагадував українцям про її славне минуле. Поезія Т. Г. Шевченка стала нетлінною частиною духовного буття українського народу. Поет для нас це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. З чого черпають сили й надії.





Немає коментарів:

Дописати коментар

СВЯТО ВЕСНИ

Нарешті настав цей березневий день, коли сильна стать може задовольнити всю прекрасну половину людства подарунками, кольорами почуттів і р...