понеділок, 15 січня 2018 р.

Новорічне шоу
Зима – чарівниця приносить нам не тільки сніг та морози, але й цілу низку прекрасних свят. Надзвичайно радісним саме для дітей є свято Нового року, яке пройшло у Мостиська Другій ЗОШ І-ІІ ступенів 28.12.2017 р. у вигляді шоу. Свято поєднало в собі привітання з наступаючим Новим роком кожного класу на чолі з класними керівниками. Учасники віншували, розказували вірші колядували і співали. Крім того, педагог-організатор Давидович І.П. підготувала для всіх веселі конкурси. Порадував нас танцювальний колектив "DENIM" запальним флешмобом. На святі панувала радісна атмосфера, горіли бенгальські вогні та хлопали конфетті. Великою дружньою шкільною родиною ми змогли провести Старий рік і сміло разом будемо крокувати у Новий! З Новим 2018 Роком!








Ходить по землі св.Миколай
Ось і у Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ст.. 18.12.2017р. прийшло найулюбленіше зимове свято дітей і дорослих – День св. Миколая.
Учні старших класів з педагогом-організатором Давидович І.П. вирішили привітати молодших школярів з цим прекрасним святом. Снігурочки розігріли діток запальними «Танцями – зігріваннями», Ябіда, Лінь, Двійка та Чортик, як завжди, хотіли зірвати свято і подарувати різочки-лозиночки, а Маша з ведмедем Михайлом Потопичом захищали від злих намірів цих пройдисвітів. Також на свято завітали Ангелики. Все дійство супроводжувалось веселою, святковою музикою. Головним гостем, звичайно, був святий Миколай, який виправив цих поганців і уважно вислухав діток, які радували його своїми віршами і пісеньками. Не обійшлось і без подарунків, які учні отримали в кінці свята.
В такий день хочеться, щоб всі діти були щасливі, не важливо слухняні вони чи ні.



Урок англійської мови
Вчитель англійської мови Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ст., Москалик Ольга Іванівна,  12.12.2017 р. провела у 7 класі підсумковий урок «Їжа».
Нині українська школа активно реформується. Ці зміни особливо значні в системі мовної освіти. Оволодіти мовою – значить, у першу чергу, оволодіти навичками говоріння, а саме навички озвучування висловлювань, навички оперування лексичними одиницями та навички граматичного оформлення речень. Саме тому, урок пройшов у формі проектної роботи. Завданням учнів було приготувати бутерброд і розказати як і з чого він зроблений. Ольга Іванівна допомагала правильно висловлюватись, що сприяло підвищенню інтересу школярів до уроку.
Діти творчо підійшли до поставленого завдання і мета уроку була досягнена. 



Андріївські вечорниці
В Мостиська Другій ЗОШ І-ІІ ступенів 13.12.2017 р. пройшло свято Андрія Первозванного. Напередодні цієї дати прийнято збиратися на Андріївські вечорниці — ворожіння, з якими пов'язано безліч неординарних звичаїв.
Учні нашої школи постарались відтворити традиції святкування цього свята. За допомоги батьків приготували вареники з сюрпризами, пампушки, пиріжки і калиту. Дівчата завітали в гості до господині, яка вчила їх ворожінню. Не обійшлось і без хлопців, які всіляко хотіли завадити дівчатам. Учні і співали українські пісні, і розказували кумедні історії, і змагались у поїданні пиріжків. Ще на свято завітав пан Калитинський з калитою, який давав хлопцям завдання. Якщо хтось з хлопців не впорався, то мастив сажею, якщо виконав – давав кусати калиту.
Кожного року це свято проходить цікаво і весело. Так було й цього разу. З плином часу несуттєво змінюються деякі обряди, однак традиція відзначати свято Андрія жива до сих пір.






Поради фельдшера
До учнів Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ступенів 11.12.17 р. завітала фельдшер ФАПу с. Мостиська Другі. Метою візиту - була бесіда з дітьми щодо діагностики, профілактики, лікування грипу та ГРВІ.
Ірина Остапівна розказала про основні правила поведінки під час появи симптомів хвороби та про дотримання здорового способу життя. Також повідомила, що в зимовий період потрібно змінити свій раціон харчування, який на половину повинен складатись із сирої рослинної їжі (яблука, буряк, часник, бобові, цибуля, горіхи тощо). Крім того, фельдшер нагадала про необхідність вакцинації. Разом з учнями розробила пам’ятку з профілактики грипу та інших гострих респіраторних інфекцій. 
Школярі дійшли висновку, що дотримання елементарних правил здорового способу життя – знизить ризик захворювання.


Я і Революція Гідності
Сучасну історію України поновила трагічна подія, яка сталась 21 листопада і отримала назву Дня Гідності і Свободи. З нагоди відзначення та вшанування подій 2004, 2013-2014 років, що відбулись в нашій країні, в Мостиська Другій ЗОШ І-ІІ ступенів 24 листопада пройшов патріотичний захід. Учні 5-9 класів читали до сліз зворушливі вірші, вокальний гурток підготував пісні, поєднані танцем з голубами, учні 8 класу зняли невеличкий відеоролик «Я і Революція Гідності». Всі присутні схилили голови під час хвилини мовчання та спільної молитви.
Під час заходу учасники та вчитель історії Бук Г.М. згадали ще одну жахливу подію з історії України – Голодомор 1932-33 рр.. У коридорі стояла виставка, присвячена цьому дню, на якій горіла свічка-памяті та лежав хліб. 






Конкурс малюнків «Мої права»
Всесвітній день дитини припадає  20 листопада кожного року. Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього нашого світу. А чи знають наші діти, які в них права та обов’язки?


З метою духовного збагачення дитини, розширення її знання про навколишній світ, об’єднати і спонукати до творчості, Бук Г.М., вчитель образотворчого мистецтва і правознавства, провела конкурс малюнків «Мої права» і наповнила стенд у коридорі школи цікавою інформацією. Учні з відповідальністю віднеслись до поставленого і намалювали чудові малюнки. 

Тиждень толерантності
У Мостиська Другій ЗОШ І-ІІ ступенів з 13 по 17 листопада 2017 року пройшов тиждень толерантності під гаслом: «Толерантність – врятує світ». У коридорі школи було встановлено стенд, де діти мали змогу почерпнути цікаву інформацію, прочитати вислови і цитати відомих людей. Крім того, на стенді було «Дерево толерантності» на якому школярі чіпляли відбитки рук, на яких вони писали компліменти один одному. Також, учні 7 класу взяли участь у тесті «Наскільки ви толерантні?», де більшість показало середній рівень толерантності.



День вшанування пам’яті воїна АТО
 Ніхто навіть не міг уявити, що у 21 столітті розпочнеться братовбивча війна між народами і ніхто не міг уявити, що 12 листопада 2014 року у цій боротьбі загине наш односельчанин, випускник нашої школи – Муштук Богдан. 
В пам'ять про воїна АТО 10 листопада 2017 року учні 9 класу запалили свічку біля стенду з портретом Богдана, хвилиною мовчання вшанували пам'ять про нього та нагадали школярам про роки життя. Також випускники разом із класним керівником Солимою С.М. поклали квіти до могили.
Він не був героєм. Він був звичайною людиною. І в останню мить віддав нам найдорожче – своє життя. За нас віддав. Аби ми жили. Долюбили за нього, пісень за нього доспівали.


День української писемності і мови









Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Кожного року 9 листопада проходить день вшанування української писемності та мови в честь українського літописця – Нестора. У Мостиська Другій ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов захід «Українська мова калинова» під час якого учні та вчителі слухали пісні про мову у виконанні учениць 7, 8 та 9 класів та музичного керівника Салук Г.М. разом з педагогом-організатором Давидович І.П., відеофільм про історію розвитку української писемності та мови. Учні змагались у конкурсі «Переговори сусіда», завданням якого було вивчити скоромовки. Також у цей день діти позмагались у конкурсі «Юний мовознавець», де показали свої знання з української мови. Крім того, учнів та вчителів, об’єднав XVII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Це був справді насичений, але дуже цікавий день!
Свято з нагоди 75-ї річниці УПА
Кожного року у Мостиському районі проходить свято-змагання «Шляхами героїзму, шляхами звитяги». З метою виховання патріотичних почуттів, формування національної свідомості та з нагоди 75-ї річниці Української Повстанської Армії 19 жовтня 2017 року на стадіоні с. Мостиська Другі пройшло районне свято пам’яті загиблим воїнам УПА.
У змаганнях брали участь 8 основних шкіл:  Боляновицька ЗОШ І-ІІст., В-Мокрянська ЗОШ І-ІІст., Гостинцівська ЗОШ І-ІІст., Золотковицька ЗОШ І-ІІст., ЗОШ І-ІІст.,ишлятицький НВК, Мостиська Друга ЗОШ І-ІІст., Старявська ЗОШ І-ІІст., Хідновицький НВК.
Основними умовами проведення районного свята були змагання: бій на колодах, перенесення потерпілого, естафета в мішках, приготування повстанської страви, садіння картоплі, конкурси емблем з використанням  національної символіки та краще виконання патріотичної пісні.
Судило учасників найсправедливіше журі: Груник І.М., Стецина М.О.,Козиняк І.І., Ліпецька О.Р., Демський Р.Д. Крім того, на святі були присутні воїни АТО – Левецький Ігор, Левицький Тарас та Бень Ігор та голова сільської ради с.Мостиська Другі – Білозір І.Г., які були задіяні у суддівстві. Організаційним комітетом стали: Олексюк І.П., Москалик О.А., Труш А.Г. Також у організації свята допомагали вчитель фізкультури Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ст. - Шийка І.В., педагог-організатор – Піх І.П. та музичний керівник – Салук Г.М.
Свято розпочалось з привітання гостей учнями Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ст., на якому всі заспівали гімн України, пом’янули хвилиною мовчання загиблих воїнів, Бегені А. Лібич Х. та Кохман М. читали вірші, 5 клас виконав танець та у виконанні Петриченко О., Колодій Н., та Копитко М. звучали пісні, присвячені воїнам УПА.
Після чого почались і самі змагання. Ті учасники, які займали І місце з кожного виду змагань, отримували грамоти: за краще виконання патріотичної пісні – Мостиська Друга ЗОШ І-ІІ ст., за конкурс емблем з використанням  національної символіки,  естафету в мішках, перенесення потерпілого та садіння картоплі – Мишлятицький НВК , за приготування повстанської страви – Золотковицька ЗОШ І-ІІст., за бій на колодах серед хлопців – Хідновицький НВК, серед дівчат – Боляновицька ЗОШ І-ІІ ст. .
Завершенням свята було нагородження.  Учні Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ст. зайняли ІІІ місце та отримали в подарунок бронзові медалі і сітку барбекю, учні Стяравської ЗОШ І-ІІ ст. – ІІ місце, срібні медалі та казанок. Переможцями свята стали учні Мишлятицької , які зайняли І місце, золоті медалі, казанок та можливість приймати гостей на наступний рік. Решті учасникам ВПС «Шегині» подарували баскетбольні, футбольні та волейбольні м’ячі.
Після нагородження усі учасники дійства, журі, організатори, вчителі, вболівальники заспівали пісню «Ой у лузі червона калина». На святі панувала неймовірна атмосфера єдності, співпраці, підтримки та справедливості. Дякуємо за чудові емоції!









Свято «Ми роду козацького діти – землі української цвіт»





У Мостиська Другій ЗОШ І-ІІ ступенів 13 жовтня пройшов захід, присвячений Дню Захисника Вітчизни. На святі були присутні воїни-односельчани, які були у зоні воєнних дій – Левецький Ігор, Лучишин Микола та Павук Ярослав.
Учні школи разом з педагогом-організатором Піх І.П., підготували концерт-привітання для гостей. Під час свята діти розказували вірші, ставили сценку «Як козаків у школу приймали», ведучі коротко інформували, з нагоди чого всі зібрались.
Захід поєднав в собі три свята – Покров Пресвятої Богородиці, День Захисника Вітчизни та День українського козацтва.
Музичний керівник , Салук Г.М., підготувала з учнями 5 класу дарунок бійцям  - танець «Український козачок» та з учнями 9 класу пісні.
Не забули ми і про свого односельчанина, Муштука Богдана, який героїчно 12.11.2014 року і вшанували пам'ять про нього хвилиною мовчання, після чого випускники з класним керівником, Солимою С.М., положили квіти на могилі.
Свято закінчилось і наші мужні воїни подякували нам і зробили фото на пам’ять.


Виставка «Барви осені»
Зараз за вікном найколоритніша та найяскравіша пора року – осінь. Така барвиста пора настає раптово та швидко минає. Різнобарвною могли побачити її на виставці дитячих малюнків та композицій «Барви осені» в Мостиська Другій ЗОШ І-ІІ ступенів з 01 по 06 жовтня 2017 року.
Переможцями виставки стали учні 5 класу з робою «Осінній ліс».




Спортивні змагання «Веселі старти»




З метою виховати в учнів організованість, самостійність, уміння узгоджувати інтереси, долати труднощі, почуття дружби, взаємовиручки, згуртувати класний колектив 5 класу, класний керівник Плахта Катерина Петрівна, влаштувала 02 жовтня малі спортивні змагання «Веселі старти».
Учасників було поділено на 2 команди: «Чемпіони» та «Золота скринька». Школярі повинні були виконати 4 завдання: «Тринога», «Пелікани», «Посадка картоплі» та «Влучний стрілець». Спочатку діти сварились між собою, але згодом дійшли висновку, що це не приведе їх до перемоги. І тільки зібраність, наполегливість та вміння домовлятись один з одним допоможе їм отримати бажане. Таким чином, команда «Чемпіони» стали переможцями, за що отримали грамоту.
День вчителя





Кожного року в першу неділю жовтня освітяни святкують професійне свято – День вчителя. Тож  з нагоди цього чудового свята випускники Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ступенів, на чолі з класним керівником Солимою Стефанією Михайлівною, 29 вересня привітали своїх наставників.
Цього дня вчителі побували на концерті ««Хай Ваша праця нелегка завжди в пошані буде!». Учні 5 класу танцювали танок, учні 9 класу розказували вірші-привітання, співали та розігрували різноманітні сценки. Це все було створено лише для того, щоб педагоги хоч на хвилинку забули про свої тривоги, конспекти, уроки та повсякденне життя. І нам це вдалось! На їхніх обличчях сіяла посмішка, в очах стояли сльози, а руки не переставали аплодувати. Чудовим завершення став шкільний вальс випускників та вчителів.
Крім того, учні 9 класу влаштували день самоврядування, з яким вміло впорались.
                                         Всеукраїнський флешмоб  «Дзвін Миру»
                    
 





З нагоди Міжнародного Дня миру 21 вересня у Мостиській Другій ЗОШ І-ІІ ступенів учні та педагоги провели флешмоб «Дзвін Миру».

Учні підготували білих голубів з побажаннями «ми за мир», «війні – ні!», «щастя і любові», «миру і добра» та інші. О 14.00 годині учні разом з вчителями утворили «коло миру». Щоб сповістити про мир у всій Україні наша школа приєдналась до Всеукраїнського флешмобу і задзвеніла «дзвоником миру».


Виховна година «Влив шкідливих звичок на організм дитини»
З метою пропагувати серед учнів здоровий спосіб життя, інформувати про ризик розвитку залежності від тютюну та алкоголю, класні керівники Плахта Катерина Петрівна (5 кл.) та Саламаха Мирослава Олексіївна (6 клас) 15 вересня 2017 року провели спільну виховну годину «Влив шкідливих звичок на організм дитини».

Педагоги повідомили, що звички існує безліч поганих звичок, але особливу увагу приділили алкогольній залежності. Учні переглянули документальний фільм ««Влив шкідливих звичок на організм дитини», задавали безліч питань, які хвилювали їх та робили свої висновки.
В кінці бесіди учні отримали питання над якими повинні добре подумати: «То що ви оберете: здорове яскраве життя чи щоденну тяжку боротьбу за виживання? Яким ви бачите своє майбутнє? Добре подумайте над цим, беручи до рук цигарку чи пляшку пива

Немає коментарів:

Дописати коментар

СВЯТО ВЕСНИ

Нарешті настав цей березневий день, коли сильна стать може задовольнити всю прекрасну половину людства подарунками, кольорами почуттів і р...