понеділок, 25 лютого 2019 р.

«ЗИМІ З ВЕСНОЮ ПОМИРИТИСЬ І НАМ НІКОЛИ НЕ СВАРИТИСЬ!"

День 15 лютого у нашій школі  був веселим і незвичайним для учнів 1 та 2  класів. Адже саме цього дня відбулося свято Стрітення, до якого ретельно готувалися хлопчики і дівчатка: розучували вірші, пісні, вчили запальний танок ...
І ось святково прикрашена зала розквітла яскравими вишиванками, в які прибралися діти, посмішками батьків та гостей, що завітали на свято. 
Вчителі початкових класів Мицак Н.В. разом з Медвідь Н.Є. розповіли дітям про традиції та звичаї нашого народу, запалили стрітенську свічку, щоб її вогник оберігав дітей, дарував їм тепло та здоров'я. Малята із цікавістю спостерігали, як впродовж свята змагалися Зима з Весною, щоб дізнатися, кому ще панувати в природі. 
Діти грали в народні ігри, водили хороводи-гаївки. Ансамбль дівчаток заспівав веснянку, в якій закликав весну швидше приходити на нашу землю. Учні  просили сонечко, щоб воно допомогло наблизити теплу і світлу пору року.
Невтомна господиня свята принесла другокласникам печиво у вигляді жайворонків, щоб діти закликали птахів з вирію, та разом з хлопчиками розповіла про звичай закопувати горщик каші в землю.
Свято пройшло цікаво, легко, об'єднавши в одну родину хлопчиків, дівчаток, їхніх батьків, гостей, друзів. Діти раділи, спалили опудало Зими, а це значить, що скоро прийде тепло, радість і мир на нашу землю.



Немає коментарів:

Дописати коментар

СВЯТО ВЕСНИ

Нарешті настав цей березневий день, коли сильна стать може задовольнити всю прекрасну половину людства подарунками, кольорами почуттів і р...