середа, 7 листопада 2018 р.

Педчитання:««Батьківська педагогіка» В. Сухомлинського. Взаємодії школи і сім′ї у контексті сучасних освітніх і суспільних запитів.»


         


  Проблема виховання моральних цінностей засобами слова — одна з найскладніших і найгостріших проблем, над якими треба працювати і в теоретичному, і в практичному планах, адже слово вчителя, як інструмент впливу на душу вихованця, нічим не замінити.
31 жовтня  у Мостиська Другій ЗОШ  пройшли педчитання як один із заходів з покращення педагогічної майстерності вчителів, направлений на відкритий обмін досвідом  з навчання та виховання учнівської молоді.

  Цьогорічні педагогічні читання пройшли на високому методичному та науковому рівні, викликали масу зацікавленості та обговорення, оскільки тема педчитань  -««Батьківська  педагогіка» В. Сухомлинського. Взаємодії школи і сім′ї у контексті сучасних освітніх і суспільних запитів.»
            Плахта К.П., вчитель математики, доповіла про роль сім'ї у виховній системі В.Сухомлинського, Салук Г.М, вчитель християнської етики звернула увагу на розвиток творчого потенціалу учнів у контексті «Батьківської педагогіки» великого педагога.
   Хома Г.І., вихователь ДНЗ наголосила  на поетичну грань слова у творчості Василя Олександровича.
       Також у рамках зібрання шкільний психолог провела тренінг"Від розвитку творчих здібностей педагога до формування креативності", метою якого було допомогти педагогу знайти вихід із будь – якої ситуації, яка може скластися, створити і підкріпити імідж успішного спеціаліста; розвивати вміння короткої самопрезентації; сприяти формуванню позитивної самооцінки й усвідомленню унікальності особистості кожної людини, сформувати вміння командної взаємодії.
На завершення педагогічних читань  під керівництвом заступника директора Волицького НВК було створено «Азбуку думок В.О.Сухомлинського», у якій вчителі та вихователі відтворили  основні ідеї та погляди на виховання В.Сухомлинського.




















Немає коментарів:

Дописати коментар

СВЯТО ВЕСНИ

Нарешті настав цей березневий день, коли сильна стать може задовольнити всю прекрасну половину людства подарунками, кольорами почуттів і р...